Kezedben A Megoldás!

Álmodozás

Szeretnéd megtudni, hogyan lehet GARANTÁLTAN sikeres a fogyókúrád?

A sikered kulcsa TE MAGAD vagy!

Te vagy az egyetlen, aki által elérheted a céljaidat. Nincs az a guru, mester, mentor, táltos vagy tanító, aki ezt megteheti helyetted. Soha. Ne számíts a gurukra, fogyókúrás csodaszerekre, ők nem fogják helyetted megcsinálni. Nem is tudják, még akkor sem, ha akarnák. Csak rajtad múlik. Ne kívülről várd a megoldást!

Persze sok mindent tudnak neked tanítani, meg tudják mutatni, mi működött nekik, biztatni tudnak, motiválhatnak, segíthetnek, mikor már feladnád.  Tehát, ha azon töprengsz, hogy előfizetsz egy újabb fogyókúrás csodára, ne feledd: Mindegyik hatástalan önmagában! Hacsak nem leszel hajlandó azonnal nekilátni és elszántan, kitartóan végigcsinálni a munkát, ami egy teljes körű életmódváltással jár. Ha arra számítasz, hogy a legújabb csodaszer, diéta vagy fogyókúrás őrület majd segíteni fog, hiába. Nincs ilyen. Vagy ez így nem is teljesen igaz. Van, ami működik, van, ami nem. Van, ami másnak működik, de neked nem. De az, ami másoknak már működött, talán neked is működni fog… , ha megfelelő erőfeszítést teszel bele.

És ez a kulcsszó: ERŐFESZÍTÉS. Méghozzá tudatos erőfeszítés. Anélkül nem fog menni. Ha hozzáteszel egy kis elszántságot is, biztos a siker! És ha ezt még megfűszerezed a kitartásoddal, az eredmény garantált. Megismétlem:
AZ EREDMÉNY GARANTÁLT.
Tehát nem azt mondtam, hogy X csodaszer vagy Z diéta, esetleg XY fitneszedző garantálja az eredményt. Nem. Az eredmény egyedül rajtad múlik. Az előbbiek csak 25 %-ban segíthetnek, taníthatnak, motiválhatnak, információkat adhatnak. Ehhez jön még
25 % erőfeszítés, 25 % elszántság és 25 % kitartás.
Ezt a 75 %-ot CSAK TE TUDOD beletenni,
mivel Te vagy az egyetlen, aki által az eredmény elérhetővé válhat. Igen, ehhez ismeretekre van szükséged, de szerintem már régen rendelkezel vele. Mire vársz még? A képlet rendkívül egyszerű. Ha le akarsz fogyni, egészséges és fitt szeretnél lenni, tedd le a villát, egyél kevesebbet, egyél egészségesebben ételeket, kerüld az édességet és naponta gyalogolj néhány órát, vagy menj le egy edzőterembe hetente 3-4 alkalommal! Ha ezt egy hónapig csinálod, garantált a súlycsökkenés.

Ez a jól bevált tuti formula. Nem nagy ügy. De mégis több milliárd dolláros iparág épült erre, és szinte naponta jönnek elő egy „VADONATÚJ” fogyókúrás cuccal. Körülbelül 20 percenként kiadnak egy új diétás könyvet, közzétesznek egy újabb diétát.  És nem a könyvekkel van a baj. Biztos vagyok benne, hogy azok működnek is, ha követjük az utasításaikat, és beletesszük a szükséges erőfeszítést, elszántságot és kitartást. De sajnos ez nem történik meg. Az emberek megveszik a könyveket, csodaszereket, fitnesz bérletet, futócipőt… és egy idő után megfelejtkeznek róla. Persze ez nem csak a fogyókúra és egészségmegőrzés területén van így.
Bármiféle nagy változást szeretnénk az életben, többnyire ugyanez történik. Megvesszük a tananyagot, beiratkozunk egy tanfolyamra, elvégzünk egy szemináriumot, aztán egy következőt, majd egy újabbat, egy jobbat, egy értékesebbet, egy hatékonyabbat…., de elfelejtjük használni a gyakorlati életben azt, amit már megtanultunk. Vajon miért? 

Mert a rövidtávú kellemetlenség, fájdalom, amit az erőfeszítés okozna, gyakran felülírja a hossztávú kudarcból adódó kellemetlenséget, fájdalmat.  Ez a szomorú igazság.

Nehéz nekikezdeni, keményen dolgozni, kitartani, amíg elérjük a sikert. Inkább bízunk valami csodaszerben, az esetleges kellemetlen mellékhatások ellenére is. De ennek ellenére tény, hogy csak a TE tudatos erőfeszítésed által történhet meg a „csoda”. Ha hajlandó vagy kitartani a rövid-távú kellemetlenségek ellenére, ha hajlandó vagy kilépni a komfort zónádból és elszántan dolgozni, amíg el nem éred a kívánt eredményt.

Hamarosan következik a folytatás, ahol lépésről lépésre leírom a teendőket.

 

Ha hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress